Vauvahieronta

Miksi vauva itkee? Syynä voi olla nälän tai väsymyksen lisäksi moni muukin asia, esim kivut. Jo vastasyntyneellä lapsella voi olla epätoivottuja kireyksiä ahtaassa kohdussa olon seurauksena, kovin nopean tai vaihtoehtoisesti pitkäkestoisen synnytyksen seurauksena, sektiosta tai imukupin käytöstä synnytyksessä. Myös äidin mahdollinen stressi vaikuttaa lapseen.

Suosiiko / vältteleekö vauva joitain asentoja tai liikkeitä? Ovatko alaraajat tai niska jatkuvasti ojennuksessa? Aiheuttaako vaatteiden pukeminen itkukohtauksen? Kärsiikö vauva rintaraivareista tai uniongelmista?

Vauvahieronta suoritetaan tapauskohtaisesti joko vanhemman sylissä, hierojan sylissä, hoitopöydällä tai näiden yhdistelmänä. Kaikki tapahtuu lapsen ehdoilla. Käsittely voidaan tehdä joko vaatteiden päältä tai paljaalle iholle luonnonmukaista väliainetta käyttäen. Käsittelyn voimakkuus vastaa kevyttä kosketusta, se ei tuota vauvalle kipua, mutta saattaa tuoda ison avun.

Ensimmäinen hoitokerta (60 min) sisältää laajan kyselyn äidin raskausajasta, sekä synnytyksen kulusta ja kuluneesta vauva-ajasta. Itse hieronnan kesto riippuu vauvan yhteistyöhalusta, se on maksimissaan 45 min. Mitä pienempi vauva, sen lyhyempi käsittely.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close